Vacatures

.

Het Tech-Lokaal is in de afgelopen jaren gegroeid en de vraag naar onze diensten stijgt. Om de huidige twee coördinatoren te ondersteunen zoeken we daarom met ingang van 24 augustus (streefdatum) een collega-coördinator.

Het Tech-Lokaal is 6 jaar geleden ontstaan als project van Stichting Meerwaarde Maas & Waal. Het doel is kinderen en jongeren te interesseren in techniek in brede zin zodat de keuze voor een technische opleiding meer voor de hand ligt. Het in stand houden van de leefbaarheid door een binding met de lokale werkgevers en de streek is het einddoel.

Dit doen we door leerlingen uit de bovenbouw van het basis onderwijs te ontvangen op onze leslocaties in Pax Christi College junior in Beneden-Leeuwen en VMBO in Druten. Ook ondersteunen we de docenten in de onderbouw op alle drie de Pax-locaties (junior, vmbo en havo/vwo). Daarnaast verzorgt het Tech-Lokaal o.a. workshops in scholen bieden we hulp aan leerkrachten met en in hun lessen. Techniek is voor ons breed; we laten jongeren kennis maken met traditionele- consumptieve en innovatieve technieken. We zijn steeds op zoek naar vernieuwing door de nieuwste ontwikkelingen in huis te halen en die te vertalen naar “ontdekplekken” zodat ze beschikbaar komen binnen het onderwijs.

Kinderen en jongeren die ook in hun vrije tijd met techniek bezig willen zijn kunnen terecht bij één van de Tech-Lokaal clubs in de avonduren. Het Tech-Lokaal werkt nauw samen met het lokale bedrijfsleven en we voeren onze activiteiten uit met hulp van zo’n 75 vrijwilligers, ROC- en HBO-studenten en startende ondernemers.

Naast het reguliere programma organiseren we activiteiten waarbij we onze rol als intermediair tussen bedrijfsleven en onderwijs vervullen, bijvoorbeeld tijdens de techniekdag Maas & Waal. We ondersteunen deze partners waar we kunnen.

.

Ben jij die ondernemende HBO-professional die onderwijs en techniek op vernieuwende wijze bij elkaar brengt?

.

Past dit bij jou, dan herken je je vast in het volgende:

 • Je bent flexibel. Niet alleen in tijd en plaats maar vooral in taakinhoud en betrokkenheid. Je voelt je thuis in een kleine organisatie die op een ondernemende manier werkt. Het is voor jou vanzelfsprekend dat de klus geklaard wordt en dat je collega’s weten wat ze aan je hebben. Geen dag is hetzelfde, en je kunt omgaan met onzekerheid, dat past helemaal bij jou.
 • Je bent ZZP-er of wil dat worden. Je bent op zoek naar een opdracht voor zo’n 25 uur per week, waarbij je in de schoolvakanties over het algemeen vrij bent.
 • Je bent enthousiast, leergierig, denkt in kansen en mogelijkheden. Maar je kunt op z’n tijd ook een gezond tegenwicht bieden, je weet grenzen aan te geven en hebt oog voor realiteit.
 • Je hebt gevoel voor de cultuur, werkwijze en belangen van de diverse partijen waar het Tech-Lokaal mee te maken heeft (o.a. ondernemers, onderwijs, politiek, jongeren en vrijwilligers).
 • Je wil je kennis en ervaring inzetten om techniek en onderwijs samen te brengen op onze eigen Tech-Lokaal wijze: door o.a. met hulp van vrijwilligers, stagiaires en het bedrijfsleven het onderwijs in te richten.
 • Je ziet de voordelen van het werken in kleine groepen ipv klassikaal onderwijs en je coacht hierbij graag onze vrijwilligers en stagiaires zodat de bevoegde leerkracht extra ondersteuning krijgt in de klas.

.

Dit is wat je meebrengt:

 • Je bent een HBO professional, en bij voorkeur heb je een lesbevoegdheid binnen de techniek.
 • Je hebt uiteraard affiniteit met kinderen, jongeren (10-20 jaar), vrijwilligers en techniek.
 • Je kunt leraren en docenten ondersteunen en stimuleren om techniek in te zetten in het curriculum van de school.
 • Je bent sociaal vaardig, kunt contact leggen en onderhouden met een heel diverse groep mensen.
 • Je Nederlandse Spreek- en taalvaardigheid is uitstekend.
 • Je bent ondernemend in je denken, ziet kansen en neemt initiatief. Je hebt een flexibele werkhouding waarbij het resultaat belangrijker is dan werktijden.

.

Tot de taken van onze collega behoren o.a.:

 • Coördinatie en begeleiding van de educatieve ochtenden die voor stichting Groeisaam verzorgd worden.
 • Coördinatie en begeleiding van techniek ondersteuning bij lessen op Pax vmbo en havo/vwo
 • Coördinatie en begeleiding van onze club-activiteiten
 • Door ontwikkelen van het Tech-Lokaal concept met projecten/activiteiten
 • Onderhouden van bestaande contacten
 • Werving van vrijwilligers
 • Andere voorkomende werkzaamheden (want het Tech-Lokaal is altijd in beweging).

.

Spreekt dit je aan?

Voor vragen en nadere inlichtingen kunt contact opnemen met Johan Reijers (06-20833574)  of Mireille Roelofs (06-15698861). Je gemotiveerde reactie inclusief CV kan tot uiterlijk 18 juni gestuurd worden naar ons mailadres: techlokaal@gmail.com

Heb je belangstelling om onze collega te worden? Geef ons dan in ieder geval antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is je motivatie om als coördinator te werken voor het Tech-lokaal?
 • Welke kwaliteiten, vaardigheden en/of eigenschappen van jezelf passen daar goed bij en waarom?

Een beknopt assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

.


.

Vrijwilligers vacatures:

Wij zijn binnen de drie techniek categorieën van het Tech-Lokaal, innovatief-, consumptief- en traditionele technieken, opzoek naar enthousiaste mensen met een technische achtergrond, die het leuk vinden kinderen te begeleiden en te coachen gedurende de techniek educatieochtenden op woensdag en donderdag van 09.30 tot 11.30 uur. Wij zijn op zoek naar een:

Klik hier voor aanmeldingen of extra informatie.

Stageplaatsen MBO niveau 4:

Klik hier voor aanmeldingen of extra informatie.